Asiakkaiden hoitokokemuksia

Nainen 40v

Menin ensimmäiseen rosenhoitooni uteliaana. Käyn mielelläni erilaisissa hoidoissa, ja aprikoin että mitenköhän sen rosenhoidon vaikutuksen sitten huomaa vai huomaako mitenkään. Olinhan tottunut siihen, että hoidon jälkeen sai miettiä, että onkohan tämä pikkusormen kihelmöinti nyt siitä johtuvaa vai jotain ihan muuta. Rosenia ei kuitenkaan tarvinnut arvailla. Vaikutus oli selkeä ja tuntuva.

Rosenissa saan kokemuksen kokonaisvaltaisesta hyväksytyksi ja kuulluksi tulemisesta. Hoidossa minun ei tarvitse miettiä asiaa kenenkään muun kannalta, ei tarvitse pähkäillä ja yrittää ratkaista. Tunteet käsitellään sellaisena kuin ne tulevat, kenenkään muun näkökulmaa ei tarvitse ymmärtää. Ja vasta sitten voin kohdata asian joltain muultakin kannalta, kun olen ensin saanut tuntea sen omalta kannaltani.

Olen saanut paljon selityksiä asioihin ja kipuihin, jotka ovat tuntuneet ratkaisemattomilta. Rosenissa ei koskaan tarvitse palata entisiin hoitoihin: puhutaan aina vain tästä päivästä, tästä hoidosta, eikä aina tiedä itsekään etukäteen, että mitä sieltä paljastuu.

Rosen on hyvin maanläheistä ja tuo konkreettisia ratkaisuja. Esimerkiksi lauluharrastustani haitannutta palleajännitystä (ongelmia tuen kanssa) on saatu rosenin avulla hoidettua.

 

Nainen 25v

Hakeuduin rosenterapiaan työssä uupumisen vuoksi. Olin vasta aloittanut työuran ja kohtasin siellä vaikeita ihmissuhdeongelmia. Koin, että en saanut olla sitä mitä olin, vaan minun piti puristaa itseni johonkin tiettyyn muottiin. Työkaverini kehotti minua hakeutumaan työohjaukseen, mutta sanoin etten jaksa mennä minnekään missä pitää puhua ja käsitellä asioita verbaalisella tasolla. Olin vuosia lukenut lehdistä kirjoituksia rosenterapiasta ja päätinkin kokeilla sitä.

Ajattelin, että ne lehdissä kuvatut massiiviset itkukohtaukset eivät koskisi minua. Vaikka halusin kokeilla rosenia, en uskonut sen olevan niin tehokasta kuin se oli. Mutta jo ensimmäisestä kosketuksesta aloin nyyhkyttää. Sain päästettyä ulos kaikki kehooni kätkemäni itkut ja pettymykset. Vaikka ensimmäinen kerta rosenissa oli rankka, oli illalla kevyt ja helppo olo. Uni maistui ja nukuin hyvin pitkästä aikaa.

Olen suositellun rosenia monille ystävilleni ja tutuilleni. Olen sanonut,että minuun rosenterapia on vaikuttanut niin, että olen tullut enemmän siksi ihmiseksi joka todella olen. Muutokset ovat olleen myös fyysisiä; hengitykseni on vapautunut huomattavasti ja jopa kireä lantio on tipahtanut oikeaan asentoonsa niin, että minua aiemmin vaivannut polvikipu on loppunut lähes kokonaan. Nykyään käyn rosenissa tarpeen vaatiessa. Joskus parin viikon välein, ja sitten taas harvemmin.

Nainen 32v

Tulen Arjan vastaanotolle tilanteessa, jossa kysyn elämältä: kuka oikeasti olen, mitä haluan tehdä ja voiko tästä kivusta päästä vapaaksi.

Kehoni on kuin kipsissä. Lähdemme liikkeelle selästä. Arjan otteet ovat koko ajan varmoja ja luotettavia. Ei mene kauan, niin tulee itku: tätä minä olen tarvinut, ihmisen kosketusta.

Hoidot tempaavat mukaansa ja kuulenkin, että niitä on hyvä ottaa kuin kuurina. Hoitopöydällä ei auta valehdella, keho kertoo kyllä, miten asiat ovat; kuka teki ja mitä. Niin kauan on helppoa, kun voi syyttää muita, viimein vain osoittava sormi kääntyy itseen -ja todellinen paraneminen alkaa.

Arjan luotsauksessa on turvallista katsoa menneitä elämänvaiheita ja myös keskittyä puhtaasti tähän hetkeen.

Oikaisut ovat välillä niin osuvia, että vielä kotonakin naurattaa. Arjalla on taito lohkaista sanoillaan keskeltä ydintä ja käyttää kieltä, jolla tavoittaa asioiden olemuksen. Hän on aidosti tavattavissa ja kohtaa täydellisesti hyväksyen. Pikku hiljaa kipsi ympärilläni alkaa hellittää. Ryhtini suoristuu, askel joustaa uudella tavalla ja ääneni soi syvemmin.

Kuulen jo selkeämmin, mitä olen tullut tänne tekemään ja millaisista asioista todella tykkään. Uskallan olla minä, sillä olen saanut kokemuksen: en ole yksin, minun kanssani ja minun puolellani ollaan, minun lähelläni viivytään. Olen arvokas. Elämääni astuu uudenlainen rehellisyys itseä ja toisia kohtaan. Voin paljon paremmin. Opin kiitollisena kunnioittamaan niin niin viisasta kehoani samoin kuin koko lahjaksi saamaani elämää.

Nainen 33v

Olin kuullut Rosen-metodista jo aiemmin ja miettinyt, että voisin sitä joskus kokeilla. Kuulin myös lähipiiristä kokemuksia rosenhoidosta. Googlettelun ja kuulemani perusteella tiesin, että hoito voisi auttaa minuakin kehoon jääneiden tunnelukkojen aukaisussa. Tiesin lukkoja olevan, en vain osannut arvata mistä asti ne olivat jääneet kehoa kuormittamaan.

Olen käynyt nyt muutaman kerran ja olo on aivan erilainen. Uskallan olla taas enemmän oma itseni. Elämän varrella sattuneiden haasteiden myötä olen ollut rajoittunut monella eri osa-alueella. Kehostani on poistunut mm. pelkotiloja, surua ja vihaa. Nyt uskallan taas herkemmin nauraa, puhua enemmän ja sanoa oman mielipiteeni. Tunnelukkojen vähetessä kehossa tapahtuneet muutokset ovat näkyneet niin, että lihasvenyvyys on lisääntynyt, hartiajännitys vähentynyt ja sormissakin kiertää veri paremmin.

Jokainen hoitokerta on erilainen. Alussa avautui osa lukoista. Muut kehon alueista olivat sen verran arkoja aihealueita, ettei mieli eikä keho ollut vielä valmis niitä asioita käsittelemään tai vapauttamaan. Pikkuhiljaa keho antoi mahdollisuuden edetä arempiin, syvempiin aiheisiin ja jännityksiin/liikkuvuuteen.

Tiedän kehossani olevan yhä alueita joita ei ole kohdattu, enkä ole ollut valmis näiden lukkojen avaamiseen, vielä. Keho ottaa oman aikansa. Suosittelen tätä hoitoa! Kohtaa kehosi ja anna sen kertoa tarinansa. Älä kuljeta kaikkea mukanasi mitä on matkan varrella tullut vastaan, vaan päästä ne menemään.

Nainen 28v

Harrastan aktiivisesti liikuntaa ja olen käynyt hierojalla useita sarjoja peräkkäin. Näin ollen kaikki pitäisi olla kunnossa. Kuitenkin tunsin kropassa ainaiset lihaskireydet ja epätasapainon. Selailin nettiä ja eräs henkilö kirjoitti kokeilleensa rosenterapiaa. Jäin koukkuun hänen kokemukseensa ja tilasin ajan.

Jo heti ensimmäisellä kerralla sain konkreettista apua. Tuli todettua, kuinka mielessä tai taka-alalla ajatuksissa pyörineet asiat olivat jämähtäneet kehon muistiin. Lihaskireydet laukesivat ja hartiat tipahtivat. Samalla mieli alkoi järjestyä uudelleen. Tuli todettua se, että ihminen psyykkinen ja fyysinen kokonaisuus. 

Muutaman käyntikerran jälkeen olo oli kuin olisi uudesti löytänyt itsensä, omat vahvuudet ja heikkoudet. Koko kropan olemus tuntui muuttuneen, lihaskireydet olivat poissa kaikkialta missä niitä olikaan ja kropan liikkuvuus sekä notkeus kasvaneet. 

Nainen 42v

Hain apua rosenista suorituskeskeiseen ja stressaavaan elämääni. Minun oli hankala rentoutua ja suorittava tapa elää oli aina läsnä. Rosen-metodi on katkaissut arjen kiireet, sillä hoito on kehon jännityksiä poistava, hyvin rentouttava kokemus. Käyn rosenhoidossa aina kun arjen kiireet ovat pahimmillaan tai kun loma on alkamassa.

Ennen ensimmäistä rosenhoitoa, olin kärsinyt selkäsärystä ja minulla oli myös hermokipua. Selkäsärky jäi hoitopöydälle ja lähdin kotiin rentoutuneena. Rosenhoitojen aikana mieleeni on tullut muistoja lapsuudesta ja elämän varrelta. Tuntemuksia ja ajatuksia, jotka ovat olleet unohduksissa ja syvällä piilossa monien suojakuorien alla. Hoidon aikana minulla on ollut mahdollista kohdata itseni lapsenkaltaisena, herkkänä ja avoimena. Muistaa paremmin millainen pohjimmiltani olen, ja hyväksyä itseni paremmin. Itseymmärrys ja itsemyötätunto ovat myös lisääntyneet. Kun vanhoista jumiutuneista ajatusmalleista ja käytösmalleista tulee tietoiseksi, muutos on tullut mahdolliseksi.

Omasta puolestani voin suositella rosenia stressiperäisestä oireista kärsiville sekä ihmisille, jotka haluavat oppia tuntemaan itseään paremmin.

Mies 43v

Ystäväni suosittelemana tulin ensimmäiseen rosenhoitooni. Kuulemastani huolimatta en oikein tiennyt mitä edes odottaa. Olin utelias. Yllätyin täysin mitä ensimmäisellä hoitokerralla nousi tietoisuuteeni. En ollut edes ymmärtänyt miten vanhat ihmissuhteeni painoivat minua ja vaikuttivat minuun vieläkin. Olinhan luullut, että ne ovat jo osa menneisyyttä. Hoidossa ymmärsin kuinka ympäristö ja muut ihmiset olivat muokanneet minusta mieleisensä. Tämä ensimmäinen hoitokerta käynnisti prosessin ja tällä tiellä olen yhä. Eteeni avautui vastauksia, syy-seuraussuhteita menneisyyden ja tämän hetken tapahtumiin. En lakkaa ihmettelemästä mitä sisältäni voikaan nousta.

Suurin rikkaus mitä olen löytänyt, on rehellisyys itseäni kohtaan. Tämä rehellisyys on muuttanut elämäni suunnan. Teen nyt asioita joita itse haluan, kun aiemmin olin tehnyt sitä mitä muut haluavat. Vapauduin ja vapaudun lisää koko ajan.

Minusta on tullut niin kiinnostava itselleni, että tulen roseniin yhä uudelleen. Kyllä, koko tunneskaalalla, pelonsekaisella innostuksella, että suurella uteliaisuudella haluan tutustua syvimpiinkin pidäkkeisiini, jotka estävä minua olemasta se joka todella olen.

Nainen 34v

Rosen-menetelmä on ollut minulle löytö. Se on auttanut minua tunnistamaan tunteita paremmin, kuuntelemaan itseäni ja ymmärtämään menneisyydessä tapahtuneiden asioiden vaikutuksen persoonaani ja nykyhetkeen. Olen nykyään myös itselleni armollisempi, pidän itseäni arvokkaana ja hyväksyn itseni kaikkine heikkouksineen. Toisaalta olen saanut rohkeutta toteuttaa asioita, joita aikaisemmin en ehkä olisi uskaltanut tehdä.

Olen pohtinut rosenterapiassa paljon äitiyttä. Kuinka osaan ja pystyn antamaan lapsilleni sen tuen ja turvan, jota he kasvuunsa tarvitsevat? Yhtenä hoitokertana, kun jälleen käsittelimme äitiysteemaa, tunsin vahvasti olevani itse vauva. Hoitajan kosketuksen ja tuen avulla pystyin todella uppoutumaan vauvana olemiseen. Kohta näin selvästi oman äitini hymyilevät kasvot katselemassa minua. Tuli vahva turvallisuudentunne ja tunne, että kun itse olen saanut lapsena perusturvan, pystyn sen tarjoamaan myös omille lapsilleni. Koen, että rosenterapian myötä oma äitiyteni on saanut vahvistusta. Koen, että riitän äidiksi lapsilleni juuri tällaisena epätäydellisenä ihmisenä.

Nainen 53v

Kaipasin elämääni jotakin omaehtoista ja mielihyvää tuottavaa. En saanut työstäni tyydytystä ja parisuhdekin voi huonosti. Odotin, että eteeni avautuisi jokin mahdollisuus, mutta en kerta kaikkiaan löytänyt minkäänlaista ponnahduslautaa, mistä lähteä rakentamaan uutta. Olin aivan tukossa.

Joogan avulla saavutin jonkinlaisen rentoutumisen tilan ja se olikin milteipä ainoa henkilökohtainen asia minulle. Muu olikin velvollisuuksien hoitamista ja myös itse olettamieni velvollisuuksien hoitamista.

Nyt on noin vuosi takana rosenterapiaa, – suoranaista matkaa omaan itseeni. Rosenissa olen uskaltanut paljastaa asioita, jota en edes itselleni ole aikaisemmin uskaltanut tunnustaa. Joka hoitokerran jälkeen tunnen itseni rentoutuneemmaksi ja hengityksen helpommaksi. Sitä myötä myös kivut ovat muuttaneet muotoaan.

Kuitenkin joskus, kun edellisestä hoidosta on kulunut aikaa, olen saattanut ajatella, että aivopesua kaikki tyynni, mutta hoidon jälkeen kehoni on saanut minut taas vakuuttuneeksi hoidon todellisesta tehosta. Tuntuu kuin minulla olisi kerta kerran jälkeen aina yksi kiristävä vaatekerta vähemmän ympärilläni. Mikä olisikaan sen ihanampaa kuin olla vailla minkäänlaisia kireyksiä vapaana ja avoimena.

Matkan varrella minulle on valjennut, kuinka tiukassa voivatkaan olla vanhat ehdollistumat. Olen ollut lannistettu, melkeinpä vailla omaa tahtoa, muiden hyväksikäyttämä, epäitsenäinen ihminen. Olen toiminut sen mukaan, miten olen olettanut muiden odottavan minun toimivan ja siinä touhussa väsyttänyt itseni. Olen mahdollistanut itseeni kohdistuvan pelin. Olen onnistunut rakentamaan ympärilleni vankilan, jonka muureja olen alkanut pikkuhiljaa räjäytellä. Se minä, jota kohti olen matkalla, on minulle ennestään tuttu, mutta se on jostakin syystä jossakin vaiheessa eksynyt matkalla ja on nyt palaamassa kotiin.

Nainen 36v

Ensimmäisen kerran kun saavuin Arjan luokse, oli se vahvasti elämässäni jonkinlainen käännekohta. Olin jo jonkin aikaa pohtinut, että kokeilisin Rosen-kehoterapiaa. Olin kuullut että hoito oli auttanut muutamaa tuttavaani paljon, joten päätin kokeilla. Olin elämässäni tilanteessa, jossa tarvitsin todella apua.

Syy minkä takia hakeuduin kehoterapiaan, oli valtava väsymys ja voimattomuus. Tunsin etten jaksa enää kovinkaan pitkään. Päivittäiset perusrutiinit vaativat jo ylimääräisiä voimia, raahauduin päivästä toiseen toivoen, että valoa vielä näkyisi tunnelin päässä ja joku minut tästä pelastaisi. Masennus oli ottanut jo vallan ja pohdin kuumeisesti, mistä avun saisin.

En tiennyt juurikaan mitä odottaa. Toivoin kuitenkin, että saisin hoidosta voimia ja selvyyttä itseeni ja vointiini. Halusin tietää miten selviän kaikesta tästä. Uiskentelin “syvissä vesissä” niin kuin Arja sanoikin sitten jo ensimmäisellä hoitokerralla. Olin kohdannut pohjan omassa elämässäni ja jatkanut pyristelyä jo hyvin pitkään huomattavista “varoitusmerkeistä” huolimatta. Ensimmäisellä hoitokerralla kun Arja aloitti, hänen ei tarvinnut sanoa kuin taikasanat, alkoivat kyyneleet virrata ja sitten sitä tulikin. Virtaus ei meinannut ottaa loppuakseen. Huomasin kuitenkin kuinka itku helpotti. Olin hyvin hämmentynyt kuinka hän osasi nähdä kehostani asiat joita olin piilotellut; purrut suruani ja tuskaani. Arja osasi kysyä oikeat kysymykset. Samalla tunsin kuinka vuosien taakka alkoi pikkuhiljaa irrota hartioiltani.

Monien vuosien kokemukset, kadonnut itsetuntoni, luopumiset, vuosia tukahdutetut tunteet, patoutumat alkoivat avautua pikkuhiljaa. Aloin tuntea olevani elossa, aloin ymmärtää mitä tunnen ja kuka todella olen. Ymmärsin, että minulla on todellakin kaikki oikeus olla se kuka olen ja tuntea mitä tunnen rehellisesti, itselleni valehtelematta. Sitä ei kukaan vie pois.

Rosen-kehoterapia todella näytti jo alkutekijöissään, miten hoito toimii ja avaa tuntemaan itsensä uudestaan, näyttämään ne puolet itsestäsi mitä et ole ehkä halunnut tai tiennyt itsestäsi. Rosen on todella avannut silmäni ja tunnen olevani voimissani kuin vuosiin. Oloni on kohentunut huomattavasti ja elämän iloni on palannut pikkuhiljaa takaisin. Tunnen uuden luvun alkaneen elämässäni. Kiitos tästä Arjan ja Rosen-kehoterapian.

Mies 35v

Ensimmäinen rosenhoito toi minut lähelle sitä mitä halusin olla, mutta vain hetkeksi. Hoidon jälkeen tajusin, että sisälläni olevat ristiriitaiset tunteet liittyivät siihen, etten uskaltanut elää elämääni niin kuin tunsin, vaan elin elämääni pelkojen, totuttujen tapojen ja muiden ihmisten toiveiden kautta. Minulla oli kuitenkin ollut jo vuosia sisälläni tunne, mitä halusin olla ja mitä halusin tehdä, mutta en koskaan tavoittanut sen tunteen päätä. Rosen on antanut minulle ensimmäisestä kerrasta lähtien avaimia tähän. Se vapauttaa kehostani niitä tunteita, jotka ohjaavat minua siihen suuntaan, mitä haluaisin olla.

Alkuun kaikki sisälläni tuntui olevan hieman sekaisin, mutta olo oli silti rauhallinen. Huomasin koko ajan selkeämmin, miten siihen asti olin tehnyt valintoja jostain muista lähtökohdista, kuin omasta halusta tai tunteesta. Olin elänyt elämääni toisten ehdoilla tai oikeastaan muut olivat eläneet elämäänsä minun avulla ja kustannuksella. Rosenmenetelmä auttaa minua ylös tästä ”kuopasta”. Jokainen kerta tuo minut lähemmäksi itseäni ja omia haluja. Ensimmäinen rosenkerta aloittaa mielenkiintoisen matkan, jonka haluaa kulkea loppuun asti. Tavoitteena löytää oma itsensä ja kokea katselevansa elämää ja yhteiskuntaa ikään kuin sivusta, mutta niin keskeltä.

Nainen 32v

Olin kärsinyt ahdistuksesta ja paniikista yli puolen vuoden ajan milloin missäkin tilanteessa ja ystäväni vinkkasi minulle, että Rosen-metodi voisi auttaa asiassa. Minua jännitti etukäteen todella paljon se, millaista hoito on, mutta Arjan tavattuani jännitys katosi välittömästi.

Itse hoitokokemus oli todella luonteva ja mikä mahtavinta, sekä myös yllättävintä, kroppani kertoi Arjalle kipupisteensä ja sitä kautta hän osasi hoitaa juuri oikeita asioita minussa. Palleani jännitykset laukesivat hoitopöydällä ja ahdistukseni katosi lähestulkoon heti. En ehkä koskaan unohda kuinka taivaallisen hyvältä tuntui hengittää kunnolla pitkästä aikaan.

Hoitotilanteessa on edetty aina minun kehoni ehdoilla eikä yritetä nostaa esiin asioita, mitä en ole vielä valmis käsittelemään. Hoidon aikana saa aina olla jännittämättä sitä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja vain nauttia matkasta.

Rosenissa käynnin aloittamisen jälkeen en ole enää tarvinnut hierontaa vaan lihasjännitykset avautuvat rosenhoidolla todella hyvin. Käyn nykyään rosenhoidossa tarpeen mukaan ja aina palaan kotiin ymmärtäen taas lisää siitä, miten mieli ja keho toimivat yhdessä. Rosenin myötä myös uskallus uusien haasteiden vastaanottamiseen on kasvanut ja uskallus olla oma itsensä vahvistunut.

Nainen 45v

Tulin rosenterapiaan murrosvaiheessa. Sitä oli kestänyt jo useampia vuosia, ja tunsin olevani jumissa. Kyseenalaistin elämänvalintojani ja tunsin uupumusta etenkin ihmissuhdeasioissa. Olin kuitenkin juuri saanut uutta päättäväisyyttä, minussa orasti vahvana ”nyt en luovuta” -asenne. Rosen-menetelmä tuli siis elämääni juuri oikeaan aikaan.

Luottamus Arjan kanssa syntyi nopeasti. Hänen arvostava ja kuunteleva läsnäolonsa ja kosketuksensa herätteli kehostani esiin monenlaisia asioita, muistoja ja niihin liittyviä tunteita. Hetkiä jolloin oli joutunut nielemään pahaa mieltä – se oli jäänyt ilmaisematta tai jos olin sitä yrittänyt, olin epäonnistunut, ja tunne oli patoutunut.
Olin hämmästynyt miten helposti itku tuli, ja miten valtavan helpottavalta tuntui itkeä samalla tavalla kuin lapsena, palleasta saakka. Paitsi erään kerran, juuri kun olin valmistautunut että nyt varmaan vetistelen paljon tällä kertaa, oli niin haikea olo vastaanotolle tullessa – tulikin nauru, ja yhtä lailla se pulpahteli syvältä vatsasta. Ilo ehti yllättäen edelle!

Läpikäymäni muistot eivät olleet aivan uusia, mutta sain ilmaistua niihin liittyvät tunteet uudella tavalla. Kehon kautta melkein kuin koettua ne uudelleen. Parantavaa on se, että lopputulos on aivan erilainen. Arjan tarjoaman peilin kautta pystyin tuomaan oman viisaan itseni tilanteeseen mukaan, jolloin jotakin jäsentyi syvällä sisällä uudelleen, paremmin. Kokemus ja ymmärrys kohtasivat.

Olen oppinut Rosen-menetelmän avulla tuntemaan itseäni todella paljon lisää, jotenkin ääriviivani ovat selkiintyneet. Olen varmempi, omat jalkani kantavat, mikä on todella tärkeää minulle. Mutta samalla tuntuu kuin olisin löytänyt uudelleen oman herkkyyteni, sen joka on ollut minussa lapsesta saakka mutta jonka olin jotenkin kadottanut, vaikken ollut sitä ymmärtänyt. Ja mikä parasta, se herkkyys saa nyt paljon enemmän hyväksyntää aivan arjessani. Tiedän enemmän siitä mitä todella tarvitsen voidakseni hyvin, ja tunnen myös ansaitsevani hyvää – syyllisyyden tunteet ovat helpottaneet. Mutta vaikka edelleen kamppailen asioiden kanssa, tiedän nyt, ettei se haittaa mitään. Tärkeintä on hyväksyä sekin. Sehän riittää! On ihanaa oivaltaa, ettei tunteita ole mitään mieltä pelätä. Ilot ja surut sulautuvat toisiinsa. On ollut hienoa saada löytää ja purkaa omia kaikkein herkimpiä asioita luottamuksellisessa ilmapiirissä, jossa ihminen oli läsnä vain minua varten.